موسسات حسابرسی
یکی از مهم ترین تفاوت های حسابرسی با حسابداری، ماهیت کار این دو دسته از مشاغل می باشد. حسابداری در واقع حرفه ای است بر اساس ثبت و ضبط گزارشات مختلف، در مقابل حسابرسی حرفه ای کاملاً مدیریتی و کنترلی می باشد. حسابرس و حسابدار در دو طرف فرایندهای مالی و حسابداری شرکت قرار دارند. تفاوت دیگر حسابرس و حسابدار در طریقه فعالیت آن ها می باشد، یک حسابدار هر روز و به طور مداوم در حال انجام امورات مالی یک شرکت می باشد، در حالی که حسابرس گاهی اوقات در مواقع ضروری وارد عمل می شود.
از دیگر تفاوت های این دو حرفه می توان به موارد ذیل اشاره نمود که عبارت است از:
استخدام حسابدار در یک شرکت لازم است اما استخدام حسابرس، به عنوان گزینه ای اختیاری می باشد.
استانداردهای حسابداری برون مرزی بر وظایف حسابداران حاکم است، ولی کارهای حسابرسان باید بر طبق یک سری استانداردهای حسابرسی صورت می گیرد.
با توجه به این مسئله که حسابداران برای شرکت مشخصی کار می کنند، معمولا دارای اتاق یا فضای کاری مخصوص خود می باشند، درحالی که حسابرسان دارای جای ثابتی نمی باشند و از شرکتی به شرکت دیگر می روند.
حسابداران در پایان هر سال کاری، صورت های مالی شرکت راتهیه و تنظیم می کنند. این نوع صورت های مالی معمولا تصویر واضحی از ثبات مالی شرکت را ارائه می کنند اما حسابرس هر یک از صورت های مالی را بررسی و صحیح بودن آن ها را مشخص می کند.
عملکرد موسسات حسابرسی به چه صورت می باشد؟
در واقع به معنای بازرسی هوشمندانه کلیه اسناد و مدارک حسابداری با هدف کشف نمودن تقلب و اشتباه می باشد. این مسئله با بررسی گزارش های مالی و حسابداری یک شرکت یعنی هر آن چه که شرکت در طی یک برهه زمانی ثبت کرده، انجام می گردد. البته می بایست توجه کنید که این قبیل گزارشات را کسی بررسی می کند که هیچ گونه وابستگی به شرکت ندارد.
بالا بردن سطح اطلاعات مالی و سیستم های مدیریتی از لحاظ کیفی از وظایف حسابرسان است. موسسات حسابرسی در انجام خدمات مالی از جمله حسابداری، اصلاح صورت حساب، حسابرسی، حسابرسی داخلی شرکت، ایجاد و ارتقاء سیستم های مالی موجود، مشاوره مالی و مالیاتی و … نقش مهمی را ایفا می کنند. شرکت ها و مراکز حسابرسی می توانند از طریق حسابرسانی که دارند، نیازهای شرکت ها، موسسات، کارخانجات و در زمینه های اقتصادی دیگر اعم از خدمات فنی و مهندسی، بازرگانی، پیمانکاری، تولیدی و صنعتی، مشاوره و … را رفع می کنند.
برخی از وظایف شرکت های حسابرسی عبارت است از:
امکان طراحی و اصلاح کدینگ
بستن کلیه حساب های بانکی
امکان ثبت نمودن اسناد حسابداری
امکان اعزام نمودن نیروهای لازم حسابدرای
تهیه و تنظیم انواع مختلف گزارش های مالی
انجام کلیه امورات مرتبط با مالی و مالیاتی شرکت ها
امکان تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالی در دفاتر قانونی
تهیه و تنظیم صورت وضعیت هر یک از پروژه های عمرانی
تهیه گزارشات مختلف صورت های مالی از روی اسناد ناقص
ارائه نمودن استراتژی های درست برای هر یک از شرکت های واسپاری
تهیه و تنظیم صورت های مالی برای هر یک از اشخاص حقیقی و حقوقی
امکان تعربف و ارائه نمودن سیستم های مناسب حسابدرای برای هر یک از شرکت های تازه کار